Mad til to dage i hverdagen – inspiration

ideer

Når far kommer hjem er mor lige gået

Nu er hverdagen kommet tilbage efter sommerferien og børnenes fritidsaktiviteter er startet igen. Der er gang i arbejde, skole, vuggestue, svømning, gymnastik og kor. Sangtitlen “Når far kommer hjem er mor lige gået” passer perfekt på nogle af vores hverdage. Derfor laver vi oftest mad til to dage af gangen, det gør hverdagene mere smidige. Mit bud på god mad til to dage kommer her i dette indlæg.

Hverdagen

Hverdagen er dejlig eller det har vi i hvert fald besluttet os for at den skal være herhjemme, i hvert fald i det store hele. Hverdagen er lige nu kontinuiteten i vores liv og vil være det rigtig mange år endnu. Der er en vis forudsigelighed over hverdagene – mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Jeg elsker for det meste denne forudsigelighed, fordi den giver mig overblik. Ikke kun overblik over alt hvad der skal nås, men også overblik over hvornår der er rum til pauser. Pauser til at læse en bog for børnene, til at bygge et tårn eller sende en legetøjsbil afsted gennem stuen. Pauser til en god kop kaffe eller lidt strikkeri og blogskriveri.

Jeg kan dog kun blive ved med at elske forudsigeligheden, hvis jeg ind i mellem kommer fri af den og oplever dagenenes og livets spontanitet og det forsøger vi i weekender og ferier.

mad  til to dage
Weekendens billedskønne udflugt til Mandø

Mad til to dage

Her kommer lidt inspiration til mad til to dage. Jeg bruger ofte disse retter, men varierer også mellem en helt masse andre.

Til dage med god tid:

  • Simreret med kartofter / rester med ris
  • Pulled pork med bagekartofler / pulled pork burger
  • Pulled chicken med ris og guacamole / rester i tortilla pandekager

Til dage med knap så god tid:

  • Boller i karry / rester
  • Høns i asparges med kartofler / tarteletter med høns i asparges
  • Kødsovs med kartoffelmos / rester med pasta
  • Chili con carne med ris / rester i tortilla pandekager
  • Kylling i karry med ris / rester

Og så selvfølgelig en masse dejlige grønsager til.

Trylledrik

Hvis der skal lidt mere kulør på hverdagen og lidt lækkert drikke til, så er vores trylledrik et godt bud. Vi elsker den alle og vores gæster synes også godt om den.

1 ds faxe kondi blandes med vand i forholdet 1:4

Det er sundere end ren sodavand og smager bedre hvis du spørger mig.


Håber du blev inspireret. Hvad er dine yndlingsretter når du laver mad til to dage?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *