Opskrift på strikket kjole – Kjole fra Mormor

Kjole fra Mormor

Jeg vidste bare at denne kjole og nederdel ville blive noget helt særligt. Den er så fin og muligvis en af de sødeste strikkede kjoler jeg har set til piger. Kjolen hedder Kjole fra Mormor fordi det var mine børns mormor, der såede ideen til kjolen.

Kjolen er strikket ud i et. Kjolen har en glatstrikket overdel og et mere vid nærmest plisseret skørt, som gør det til en rigtig yndig kjole.

strikket kjole

Det startede med at mormor strikkede en dukkekjole. Sådan en kjole måtte min Liselotte også have til sin nissedukke i december. Nissedukken skulle være pæn til juleaften. Siden blev det til en strikket kjole nemlig denne pigekjolen Kjole fra Mormor og dernæst en strikket nederdel Nederdel fra Mormor.

strikket kjole

Opskrift på strikket kjole og nederdel

Både opskriften på strikket kjole og strikket nederdel er lavet således, at du kan strikke den med valgfri garn- og pindetykkelse. I opskriften er en omregningsmodel, så du ud fra dit garns strikkefasthed nemt kan regne ud hvor mange masker du skal slå op osv. Opskriften på både kjole og nederdel er i str 1-5/6 år. Jeg kan kun anbefale dig at komme i gang, du vil ikke fortryde denne opskrift. Køb opskriften her.

Her er kjolen strikket på pind nr 3 og nederdelen på pind nr 5. Jeg har strikket både kjole og nederdel i str 2 år og håber at en af mine niecer kan passe dem og blive rigtig hjemmestrikket skøn.

strikket kjole

2 meninger om “Opskrift på strikket kjole – Kjole fra Mormor”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *