Ærteposer og hvad jeg ellers laver

ærteposer

Ærteposer – sy eller køb

Min blik faldt på en pose gule ærter i Kvickly og så var jeg i gang med at sy ærteposer. De er blevet så skønne. De er enkle og anvendelige. Ærteposer er gode at lege med for helt små, tumlinger og lidt større børn. De små kan nulre med dem, skubbe til dem og bide i dem. De større kan kaste med dem, gribe dem, balancere med em på hovedet, hoppe i trampolin med dem, lege jorden er giftig med dem osv.

De er nemme at sy, så det er et overkommeligt projekt, som også større børn kan sy selv. Min pige på 8 år har syet en stak ærteposer til sig selv. Jeg har syet nogle til min shop og dem kan du købe, 5 stk for 60 kr.

ærteposer

ærteposer

Det er jeg i gang med og det skal jeg i gang med

Nu har jeg tegnet, klippet og syet de sidste par måneder og jeg har virkelig været produktiv. Meget af det jeg har lavet har jeg vist her på bloggen, men det er også blevet til en helt mere end det… Ja, jeg bliver faktisk selv overrasket over, hvad jeg har kunnet finde tid til.

Jeg har et par syprojekter liggende endnu – omkring 4-8 stykker tøj afhængig af hvordan det udvikler sig, når jeg kommer i gang. Derefter skal jeg i gang med noget andet. Jeg skal have en pause. Jeg er faktisk allerede i gang, men jeg skal give det noget mere tid, når jeg er færdig med at sy. Jeg er i gang med at strikke en rigtig fin uglesweater til min store pige efter Kate Davies Owls Sweater. Egentlig købte jeg opskriften til mig selv, men nu synes jeg modellen passer godt til min pige på 8 år. Garnet har jeg haft liggende et par år og nu bliver det brugt.

Jeg skal også i gang med at brodere en kaktus. Jeg har fået ideen fra den udgave af Hendes Verden (uge 8), hvor min strikkede kat var med. Jeg har købt en rund ramme og jeg ved, at jeg har en masse broderegarn til at ligge. Jeg skal bare tjekke op på om jeg har den rigtige kaktusfarve og noget lærred til at brodere på.

Alt efter humør og årstid

Forskellig projekter har forskellig charme. Når jeg syer får jeg hurtigere et færdig resultat end når jeg strikker/hækler o.lign. Men jeg er til gengæld også mere optaget af projektet end når jeg strikker den ene runde efter den anden på en sweater. At sy er for mig ikke lige så afslappende som at strikke. Et strikkeprojekt er også velegnet til at tage med på en køretur, flytte til haven på en solskinsdag eller arbejde på mens den yngste er optaget af en leg på gulvet.
Jeg har haft brug for en strikkepause efter jeg blev færdig med mine baby/børn strikke- og hækleopskrifter. Men nu glæder jeg mig til at give det tid igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *