Voksen nederdel i hel sol – DIY

voksen nederdel i hel sol

Nu kan moderen også danse

Indtil nu har de rundskårne skørter været forbeholdt mine piger, men nu har jeg syet en voksen nederdel i hel sol. Se min DIY her og bliv inspireret til selv at sy.

voksen nederdel i hel sol

Brændt orange uld

Stoffet er vævet med uld og er i en rigtig fin rød/orange farve. Jeg har kombineret det med mørkeblå jerseystof i linningen og blå kantbånd forneden og det synes jeg giver en fin kontrast.

Ofte vælger jeg bukser. Ikke fordi jeg har noget imod kjoler og nederdele, det har længe bare ikke været det, jeg har valgt. Men det vil jeg forsøge ændre lidt på nu. Måske har jeg tænkt at bukser er mere afslappede end kjoler/nederdele. Men det kan kjoler/nederdele også sagtens være med et par ballarinaer, fritidssko eller flade støvler. Jeg har haft nederdelen på for første gang i dag og har faktisk været helt tilpas med det, så det vil jeg gøre lidt mere for forandringen skyld.

DIY voksen nederdel i hel sol

Nederdelen er ganske enkelt – det er enkelt at lave et personlig tilpasset mønster og nederdelen er enkelt at sy. Resultatet kan med samme mønster blive meget forskelligt afhængig af stofvalg og afslutning forneden. Mit uldstof er en anelse tykkere end almindeligt bomuldsjersey og sammen med kantbåndet forneden kommer nederdelen til at fylde mere/stå lidt ud fra kroppen.

Mønster voksen nederdel hel sol:

 1. Mål din taljeomkreds, der hvor du vil have nederdelen til at sidde + 5cm.
 2. Indsæt resultatet i følgende formel: (3,14 x 2 x 1/4 taljevidde):10 = radius
 3. Tegn en retvinklet trekant på mønsterpapir, tegn en taljelinje svarende til radius
 4. Tegn dernæst en linje svarende til nederdelens længde.
 5. Mønsteret kan nu klippes ud.

Klip og sy nederdel:

 1. Mønsteret skal lægges til fold under klipningen. Klip to stykker.
 2. Sy sidesømmene sammen ret mod ret.
 3. Klip en linning i jersey på 12 cm x (nederdelens taljevidde x 0,8 + 1cm sømrum.
 4. Fold stoffet på midten og sy det som en belægning på nederdelens talje. Lad et lille stykke være åben, mens der sættes en elastik i, hvis du ønsker det.
 5. Sy evt. en stikning nederst på linningen.
 6. Sy kantbånd på forneden.

Nu er du også klar til at danse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *