Ferie i Alicante – læs anbefaling

ferie i alicante

Alicante maj måned

Vi er netop hjemvendt fra ferie i Alicante. Stedet og ferieformen vil jeg gerne anbefale her.

Ferien har været bestilt siden november måned og destinationen blev afgjort ud fra en blanding af vores behov og pris. Vi ønskede varme, strand og pool uden at bo på et ferieresort med all inclusive. Flybilleterne var billigere i ugen med Kristi Himmelfarts ferien og der havde børnene alligevel to hverdagsfri…

San Juan, Alicante

Vi oplevede San Juan, Alicante som rolig; lækker børnevenlig strand; børnevenligt område med legepladser og sparsom trafik; behageligt klima med 25-27 grader; mere autentisk spansk end forventet; let tilgængelig trods det at kun få talte engelsk og vi kun kan enkelte gloser på spansk.

ferie i alicante

ferie i alicante

Ryanair og AirBnB

Vi har fløjet med Ryanair og boet i en AirBnB lejlighed. Ryanair er billig at flyve med og lige nøjagtig med tilstrækkelig service til, at det bliver en jævn middelmådig oplevelse. Men det er fint for en ca. tre timers flyvetur. Vi tilkøbte bagage i form af to kufferter, men næste gang bruger vi pengene på små kabinekufferter i stedet. Kabinekufferter er inkluderet i prisen.
Vores AirBnB lejlighed havde den helt rigtige og perfekte beliggenhed: lige ned til stranden i San Juan med den bedste udsigt. For at komme på stranden skulle vi krydse en cykelsti og selve strandpromenaden og vupti sand under fødderne. Legepladserne lå også på stranden med jævne mellemrum. Så egentlig behøvede vi kun sandaler, når vi skulle ud og handle ellers kunne alt vi behøvede klares i bare fødder. Det er lækkert og det gør familielivet meget lettere på flere punkter: Der var ikke så meget at slæbe på, når vi kunne gå barfodet til standen. For, i vores familie, ender det altid med at der er en voksen, der kommer til at bære 5 par sandaler. Der var kort afstand til stranden, når vi havde glemt noget, manglede noget eller når alle var våde, fulde af sand og trætte efter leg på stranden. Og så udsigten – når børnene sover om aftenen og en gåtur i standkanten ikke er muligt, er det næstbedste at sidde og kigge og høre på havet.

ferie i alicante
Vores lejlighed lå i blokken med de gule markiser.

Denne ferie i Alicante har uden tvivl haft de bedste rammer for en badeferie for os. Det kan varmt anbefales, som alternativ til andre charterferier.

Blandede tips til ferie i Alicante:

 • Brug pengene på kabinekufferter i stedet for at tilkøbe bagage.
  • Pak lidt mindre tøj og tag lidt vaskepulver med, hvis det kommer til at knibe.
  • Køb shampoo, sæbe, solcreme dernede.
  • Surf board, spand og skovl er god underholdning på stranden, køb det dernede og lad det stå i lejligheden til de næste.
 • Find busrute fra lufthavnen til den endelige destination med google map.
 • Bestil taxa hos suntransfers.com
 • Køb masser af lækkert frisk frugt og grønt.
 • Køb friskpresset appelsinjuice – mine piger ville hellere have det end is.
 • En tynd langærmet bluse, skjorte, kjole er god hvis solen bliver for skrap.

Ferie, badeferie, familieferie

Det er så godt for os at være sammen som familie på en anden måde end i hverdagen. Det udvikler os og giver os sammenhold. Personligt sætter det hverdagen i perspektiv og gør prioriteringer i hverdagen lettere. Næste ferie bliver cykelferie. Jeg glæder mig… men først ser jeg frem til hverdagen igen.

Hjemmesyet sommertøj

Min hjemmesyede sommertøj blev brugt og alt viste sig også at være vellykket i brug, bortset fra en enkelt syning, der lige skal tjekkes op på. Sommerbukserne var perfekte til at dække min sarte hud for solens stråler, uden at jeg fik det for varmt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *