Kreativ værksted – voks, olie, akvarel

kreativ værksted

Kreativ værksted i dag

Til mine piger i dag: “Når vi kommer hjem åbner jeg et kreativt farve værksted.”
“Mor, dine værksteder er altid så gode, det er svært at vælge mellem dem.”

I dag cyklede vi ind til Ribe. Vi skulle i Føtex og købe endnu en Fidget Spinner – en med huller altså en uden kugler. I Føtex fandt jeg voksfarver fra Staedtler. Videre på vores tur gennem gågaden fandt jeg akvarelkridt og oliekridt i Tiger. Der opstod ideen med mit kreative farve værksted – et kreativ værksted, hvor man kan prøve forskellige farver og finde ens yndlingsfarver.

kreativ værksted

Svaghed og styrke for det kreative

Åh jeg har en svaghed overfor farver – ligesom jeg har en svaghed overfor mønstret papir og karton, malebøger, rulleøjne, diverse dimser til at klister på papir, garn, stof, knapper osv.
Enhver svaghed er på den anden side en styrke. I dette tilfælde må styrken være, at vi herhjemme bruger vores kreativitet og fantasi i mine værksteder. Mit kreative skab bugner og indholdet indtager efterhånden flere skabe. Jeg kunne åbne et drop-in kreativ værksted. Hmm nu skaber den ene tanke den anden… Et drop-in kreativ værksted til turister og lokale. Et sted hvor børn kan få en kreativ pause og forældrene en rolig kop kaffe. Lidt ligesom vi var på Gråsten Papirmuseum (se mit tidligere indlæg). Nogle gange er det også lettere for både børn og voksne, at fordybe sig i det kreative, når det er i nye omgivelser, hvor fokus er anderledes. Sammenlignet med derhjemme, hvor der er så meget andet at give sig i kast med for både store og små… Det var vist bare flyvske tanker.

Videre i gågaden spiste vi is ved Isvaflen og det er nogle af Danmarks bedste is, efter hvad jeg har prøvet. Så gode, at de er Ribes største turistattraktion trods det, at Ribe er Danmarks ældste by.

Yndlingsfaver

Nå tilbage til dagens værksted:
Voksfarver. Oliekridt. Akvarelkridt. Akvarelfarveblyanter fra Faber Castell. Både akvarelkridt og farveblyanterne skal pensles med vand til sidst.

Vi fandt frem til vores yndlings i dag. Min yndlings var oliekridt, i hvert fald i dag. Hvilken langs tror du er din yndlings?

kreativ værksted

kreativ værksted

kreativ værksted

Yngstemanden skulle også være med. Han fik malet og plasket lidt abstrakt med vandfarver.

Håber du blev inspireret til at farve med dine børn eller nogle børn du holder af.

Kh Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *