Fødselsdagskage – fødselsdag med prinsessekroner

fødselsdagskage

Fødselsdagskage

Så blev Liselottes 7 års fødselsdag afholdt med smukke kager og endnu flere prinsessekroner.

En rigtig pigefødselsdag med 14 glade piger klar til leg og fødselsdagshygge. Vejret var skøøønt og helt fantastisk, legetøjet blev luftet – især prinsessekjolerne, Build-A-Bear kaninen og dukkevognen.

Kagerne var ikke højdepunktet til fødselsdagen, pigerne havde travlt med leg. Men de var absolut højdepunktet for Liselotte, da de skulle bages og pyntes. Og jeg tænker, at foreberedelser og spænding op til fødselsdage er næsten lige så betydningsfulde som selve dagen.

Fødselsdagskage med frosting

Jeg har ikke været ude i frosting før. Ja, det er der nok mange der har, men jeg bager kun kage herhjemme til fødselsdage og andre særlige lejligheder.

fødselsdagskage

Kagen er en helt almindelig kakaokage med appelsinjuice. Ovenpå en vaniljesmørcreme med rød frugtfarve. En hjerte skum-vingummi. En sprøjtepose. Lidt sukkerhjerter til pynt og et hjerte på pind. Vupti en fin lille prinsesse-muffin. Jeg har fundet inspiration til frosting på bloggen Annetteskager.

fødselsdagskage
Og så en lidt mere enkelt udgave til forældrekaffen.

Prinsessekroner

Mine piger og jeg havde lavet en prinsessekrone ud af karton til hver af pigerne til fødselsdagen. Se Skabelon prinsessekrone. Den stod på deres plads sammen med et ark klistermærker, de kunne pynte prinsessekronen med. En fin lille aktivitet mens der blev samling ved bordet.

fødselsdagskage

Skattejagt

Jeg synes piger i den alder hygger sig rigtige meget med fri leg. Så egentlig var jeg lidt i tvivl om der skulle være en skattejagt. Liselotte syntes, der skulle være en skattejagt, hvor vi skulle grave i sandkasserne, så det lavede jeg.
Jeg var i gemmerne og fandt 14×6 forskellige slags perler. Hvert barn fik et armbånd med en perle i. Bagefter skulle de grave i sandkassen og finde mindst tre perler mangen til. Det var en lille fin skattejagt som alle hyggede sig med, alle kunne overskue og koncentrere sig om og så var der dejlig tid til fri leg.

Kagetradition til fødselsdage

Vi har en kagetradition til fødselsdage, til dagen hvor familien bliver inviteret. Mine to piger bager fødselsdagskage til hinanden. Fødselsdagsbarnet vælger kagen – lagkage, kagekone, muffins… og hvilken slags kage – chokoladekage, jordbær, romkugler… Det andet barn og jeg bager og pynter kagen til fødselsdagsbarnet. Den tradition fungerer godt for os, så sker der noget dejligt og specielt for dem begge og jeg tænker de lærer at glæde hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *