Hæklet pung med bobler – uundværlig

hæklet pung med bobler

Hæklede bobler

Hæklet pung med bobler er uundværlig og vanedannende. Jeg er blevet helt vild med dem. De er så fine med bobler og med inderstof i fine mønstre. De kan bruges til alverdens småting.
Det hele startede med et juleønske, der lød på en hæklet toilettaske og en hæklet kosmetikpung med bobler, se indlægget “Hæklet toilettaske og kosmetikpung – DIY”.

Jeg måtte også selv have først en, så to, ..så tre, ….så fire af disse hæklede punge.
Hvis du også må eje sådan en hæklet pung med bobler, finder du opskriften længere nede.

Én til i kosmetik i skønt lilla garn med små farvebomber, Blackhill Recycle Cotton Tweed (farven pompeij) fra Garnudsalg.dk. Pungen har en bukselynlås i marinefarve (15cm) fra Stof og Stil og brunt inderstoffet med blomster i retrostil.
Pungen måler 15×10 cm og er hæklet med nål nr 3,5.

hæklet pung med bobler

Én til at have i min taske. Samme garn, samme lynlås (12 cm) og med hvidt inderstof med bær. Pungen skal rumme alle de vigtige småting: smertestillende, bind, håndcreme, læbepomade, en ekstra hårelastik…
Pungen måler 12×10 cm og er hæklet med nål nr 3,5.

hæklet pung med bobler

Én i lidt tyndere brunt bomuldsgarn, Blackhill Eco Cotton fra Garnudsalg.dk. Med en smal grøn lynlås og med grønt inderstof med karryfarvede blomster. Både lynlås og stof er fra Ribes Broderi og Garn.
Pungen måler 16×10 cm og er hæklet med nål nr 3.
Den skal rumme hæklenåle, saks, nål, tråd og lignende.

hæklet pung med bobler

Én i tykkere uldgarn, Blackhill Free fra Garnudsalg.dk. Garnet er mørkebrunt med grå spor. Pungen har en bukselynlås i grå (15 cm) og inderstof i matchende farver.
Pungen måler 15×10 cm og er hæklet med nål nr 4.

hæklet pung med bobler

Hæklet pung med bobler – DIY

Boblemaskerne på disse punge er lidt anderledes end på dem jeg tidligere har lavet.

Her kommer hækleopskriften “Hæklet pung med bobler ” i store træk. Boblerne kommer på vrangsiden, når du hækler. Vend derfor pungen til sidst, så vrangsiden bliver forsiden. 

Bunden er hæklet i runder med fastmasker. I stykket med bobler er hver anden runde henholdsvis bobbelmasker og fastmasker. Runden med bobbelmasker er skiftevis en bobbelmaske og en fastmaske.

Bobbelmaske: Hækl 4 halve stangmasker i en fastmaske og tråd tråden igennem til sidst.

Næste pung

Pung i mønster med dybe fastmasker – sådan en skal jeg vist også prøve at hækle. Jeg har fundet en opskrift på en pung hæklet i mønster med dybe fastmasker på Hobbii.dk.

Siden kan også anbefales som inspiration og den indeholder mange gratis strikke- og hækleopskrifter.

Blogtid på en onsdag

I dag er det onsdag og onsdag er min fridag med Asger. Han holder fri fra vuggestue og jeg holder fri fra arbejde. Jeg elsker at holde fri med ham. Det er så dejligt beroligende for mig at have tid, hvor vi kan fordybe os sammen. I dag har vi været på legepladsen i blæsevejret.
Nu sover Asger til middag og den tid er reserveret til bloggen.

2 meninger om “Hæklet pung med bobler – uundværlig”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *