Kreativ vinterferie – inspiration til krea med børn

kreativ vinterferie

Indlægget indeholder reklamelinks

Kreativ med børn

Vinterferien nærmer sig og det er et oplagt tidspunkt til kreativ fordybelse med børn. Det kan være ens egne børn eller nogle børn man kærligt har lånt.

Ideerne kan bruges uanset om du holder vinterferie hjemme, i sneen eller i varmen. De er også gode til eftermiddags- og/eller aftenfordybelse, hvis du skal arbejde og derfor ikke har hele dagen til rådighed.

5 ideer til kreativ vinterferie:

  • Lav din egen lyskæde.
  • Byg hus af ispinde
  • Leg med Foam clay.
  • Lav magneter af krympeplast.
  • Tril filtkugler.

Kreativ vinterferie

Jeg vil gerne anbefalde hjemmesiden cchobby.dk. Det er en super god og inspirerende hjemmeside, som spænder bredt i udvalg til hobby. Jeg bliver altid grebet, når jeg besøger siden, gør du også? Linkene herunder er alle til cchobby.dk.

Lav din egen lyskæde

Liselotte fik en krea æske med lav-din-egen-lyskæde til jul. For at lave en sådan lyskæde kræver det blot en lyskæde og papir (gerne lidt tyndt, så lyset lettere kan skinne igennem), som foldes til små “lampeskærme”. Liselotte er 7 år og vi havde mest succes med at folde denne lille blomst (søg origami blomst kusudama på youtube). Vi har kun brugt én del af blomsten og klippet et lille hul i bunden til lyset. Blomsten er enkelt og flot til lyskæden.

Byg hus af ispinde

Frederikke er i gang med at lege arkitekt. Hun bygger huse af ispinde. Det kræver ispinde (gerne i forskellige størrelser) limpistol og lim.
Herhjemme går der meget god og hyggelig tid med at bygge. Der bliver brugt utrolige mængder af lim – så husk at have nok lim på lager.

leg med Foam clay

Foam clay er en sikker vinder. Brug det til at lave figurer, hjælp eventuelt fantasien i gang med disse kropsdele. Kropsdele, str. 0,8-6,8 cm, ass. farver, 26ass.

Brug foam clay til at beklæde papfigurer.

kreativ vinterferie

Beklæd kugler af styropor og lav en uro.

kreativ vinterferie

Eller hvad med at beklæde disse mekanisk hoppende figurer Mekanisk figur, hopper, H: 7 cm, hvid, 2stk.– det er helt sikkert vores næste foam clay projekt.

lav Magneter af krympeplast

Endnu et hit. Magneter er noget nyt vi er gået i gang med herhjemme. Vi har lavet krympeplastmagneter. Krympeplast er et sjovt. Tegn på det, farv på det, klip det ud og så kommer det sjoveste – at se det krympe i ovnen og se resultatet efterfølgende er fascinerende. Motivet bliver meget detaljeret, når det er krympet. Se min krympeplastvejledning her.

Vi har tegnet efter malebøger med fine motiver og mønstre og efter skabeloner. Til sidst har vi sat et stykke selvklæbende magnet på bagsiden. Brug også det selvklæbende magnet på for eksempel små perleplader eller form clay figurer.

tril Filtkugler

Trille, trille, trille filtkugler. Mine piger synes det er så hyggeligt at trille filtkugler. Tril kuglerne af kartet uld. Brug kuglerne til en uro eller en bordskåner, hvis du får trillet mange. Alternativt kan du købe filtkugler færdige.

 

 

 

 

 

 


Jeg håber du er blevet inspireret til kreativ vinterferie. Se også mine tidligere indlæg med ideer til at være kreativ med børn og find inspiration i mine krea kits.

God kreativ vinterferie♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *