Sy bluse i ribstof med rullesøm – til piger

sy bluse i ribstof

Indlægget indeholder reklamelinks*

Yndlingsblusen

Med dette indlæg håber jeg at kunne inspirere nogen af jer, der har piger eller som kender nogle piger, til at sy bluse i ribstof med rullesøm.

Mine piger – måske især den ene – elsker tætsiddende bluser. En af hendes yndlings modeller er “Rib T-shirt Lace LS” af mærket Wheat. Lige nu er de på tilbud hos Kids-world.dk.*
Jeg er blevet inspireret af hendes yndlingsbluse til at sy bluse i ribstof.

Jeg fik ideen sammenfaldende med at pigerne trængte til at få nye bluser og t-shirt. De var vokset ud af nogle bluser og andre var blevet slidte og/eller plettede. Så nu er deres graderober blevet opdaterede med hensyn til basis bluser og t-shirt – ialt har jeg syet seks langærmede bluser og to t-shirt.

Sy bluse i ribstof

Ribstof er ideelt til tætsiddende bluser på grund af stoffet elasticitet. Hvor elastisk ribstoffet er varierer og det skal der taget højde for i mønsteret – klip fx med sømrum når stoffet er knap så elastisk og uden sømrum, hvor stoffet er mere elastisk.

Forneden og ved ærmeåbningerne har jeg afsluttet bluserne med en rullesøm. Det giver en fin bølget kant, som pynter fint på en ellers meget enkelt bluse.
Rullesømmen har jeg syet på min overlocker med tre tråde og kort skærebredde.


*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *